Cuketové hranolky s česnekem a sezamem - postup přípravy
Cuketové hranolky jsou šťavnaté a plné rozmanitých chutí. Pokrm můžete servírovat jako rychlou svačinku, lehkou večeři s pečivem nebo zeleninovou přílohu k masu.
Ingredience
Cukety omyjte a odkrojte z nich okraje. Poté je nakrájejte na tenké proužky o šířce 1 cm, které překrojte horizontálně na polovinu. Vzniknou vám hranolky, které v míse smíchejte se solí.
Poznámka: Osolené cuketové hranolky nechte 15 minut odpočívat. Díky soli zkřehnou.
Na pánvi rozpalte olej a smažte na něm 1 minutu na tenké proužky nakrájený česnek. Cukety zalijte vodou, důkladně je propláchněte, osušte je pomocí bílého ubrousku přidejte je do pánve k česneku.
Ingredience zamíchejte a smažte je ze všech stran 5 minut. Po této době zeleninu ochuťte solí, pepřem, sladkou mletou paprikou a balzamikovým octem. Směs promíchejte a smažte další 1 minutu.
Poté cuketové hranolky posypte hnědým cukrem a sezamovými semínky. Směs smažte další 1 minutu a poté do ní vmíchejte nasekaný kopr. Poté smažte hranolky další 2 minuty a pokrm odstavte z tepla.
Poznámka: Cuketové hranolky servírujte jako originální svačinku nebo jako zeleninovou přílohu k masu.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: viele Rezepte