Cuketové kuličky se sýrem - postup přípravy
Jakmile člověk chystá sešlost s přáteli či oslavu, je důležité mít zajištěné mimo jiné i dobré pohoštění. Na tyto cuketové kuličky nepotřebujete moc surovin a zvládnete jich během chviličky udělat velké množství.
Cuketové kuličky
Příloha
Omáčka
Odkrojte z cuket okraje a nastrouhejte obě nahrubo. Dejte je do větší mísy, posolte je, promíchejte a nechejte strouhané cukety odležet na 10 minut. Za tu dobu by měly pustit šťávu. Po 10 minutách je vymačkejte a dejte do větší mísy. Přidejte k nim ricottu, strouhanku, provensálské bylinky, parmazán nastrouhaný najemno a rozklepnuté vejce.
Celou směs důkladně promíchejte tak, aby se všechny suroviny spojily dohromady. Udělejte z ní kuličky a ty položte na plech vyložený pečicím papírem. Dejte péct do trouby předehřáté na 200 stupňů na cca 30 minut.
Mezitím se vrhněte na přípravu přílohy. Rýži propláchněte a cibuli nakrájejte nadrobno. Rozpalte na pánvi olivový olej a cibuli na něm osmahněte, dokud nezesklovatí. Mezitím oloupejte mrkev, nastrouhejte ji a přidejte ji do pánve k cibulce. Suroviny promíchejte a smažte 3 až 5 minut. Poté k nim přidejte rýži, přilijte vodu a přílohu osolte a opepřete. Po promíchání směs zakryjte pokličkou a vařte ji na mírném ohni 25 minut.
Řecký jogurt smíchejte s majonézou, přidejte prolisovaný česnek a kopr nasekejte najemno. Následně ho přidejte ke zbytku surovin a důkladně vše promíchejte. Poté je omáčka hotová. Jakmile je rýže uvařená, můžete vše podávat, dobrou chuť!