Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený dezert Brambora

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Nepečený dezert Brambora - postup přípravy

Velmi populární a oblíbené „brambory“ našich prababiček se vracejí zpět na scénu. Že si je nepamatujete? Velká škoda! Je to dortík, vypadá jako brambora a je neuvěřitelně lahodný. Upečte je svým dětem a nechte je i po dlouhých letech vzpomínat na příchuť jejich dětství! Jsou hned hotové a připravené z těch nejdostupnějších surovin. Hýčkejte sebe a svou rodinu touto kouzelnou dobrotou.

Ingredience pro:
2 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Návod na přípravu:

Do misky vložte změklé máslo, přilijte k němu kondenzované mléko a přisypejte pět lžic kakaového prášku. Pomocí elektrického šlehače směs vyšlehejte do hladkého krému.




Připravené sušenky rozdrťte a rozmixujte mixérem, případně je rozemelte mlýnkem na maso na jemnou drť. Tu pak přisypejte do misky s kakaovou hmotou a pomocí špachtle důkladně propracujte, aby se všechny suroviny vzájemně propojily. Pokud chcete, můžete do těsta přidat i lžíci brandy nebo rumu pro ovonění. Pokud je dezert určen pro děti, tuto přísadu vynechejte, nebo použijte tresť.

Připravte si podnos nebo misku s rovným dnem a vyložte ji pečicím papírem. Ruce si namažte olejem nebo máslem. Oddělujte z misky kusy těsta, které se vejdou do dlaně, a rukama z nich tvarujte válcovité brambory. Ty pak vyskládejte do připravené misky tak, aby se vzájemně nedeformovaly.

Hotové brambory v misce zasypejte je svrchu kakaem, strouhanou čokoládou, drcenými ořechy nebo strouhaným kokosem a vložte do ledničky chladit nejméně na 30 minut, aby náležitě ztuhly a nerozpadaly se, když je vezmete do ruky.

Po vychlazení vyjměte tento chutný a rychlý dezert z lednice, vyskládejte je na dezertní talířky, ozdobte našlehanou šlehačkou a případně je postříkejte čokoládovou nebo karamelovou polevou a s velkou chutí podávejte spolu se šálkem dobré kávy nebo čaje.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů