Cuketové řízky s jogurtovým dipem - postup přípravy
Velmi chutnou bezmasou variantou řízků jsou smažené cuketové řízečky. Podávají se s jogurtovým dipem a jako příloha se k nim hodí vařené brambory nebo kaše.
Na řízky
Na dip
Mladší cukety nakrájejte na plátky silné přibližně necelý centimetr a opatrně je naklepejte paličkou na maso. Pak je osolte a opepřete.
Do mísy rozklepněte vejce a rozšlehejte je. Přidejte sladkou papriku, italské bylinky a na jemném struhadle nastrouhaný tvrdý sýr, případně dle chuti osolte a zamíchejte. Na talíři si smíchejte dohromady strouhanku a hladkou mouku.
Každý plátek cukety obalte ve strouhance s moukou, pak ho obalte ve vaječné sýrové směsi a nakonec ho dejte smažit na pánev s rozpáleným olejem. Z obou stran je smažte několik minut, aby byly krásně zlatavé.
Do misky dejte řecký jogurt, přidejte majonézu a nasekejte kopr. Pak prolisujte česnek a dle chuti osolte a zamíchejte. Dip podávejte s cuketovými řízky, jako přílohu lze servírovat třeba brambory nebo kaši.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.