Cuketové řízky v trojobalu s česnekem - postup přípravy
Pokud vám zahrádka urodila velkou spoustu cuket a vy přemýšlíte, co s nimi, jednoduše je obalte a usmažte podle receptu, který máme od paní Nicole Soukopové. Tolik cuket na posezení jste na jiný způsob ještě nesnědli.
Ingredience
Cukety oloupejte (mladé kusy nemusíte) a nakrájejte je na plátky silné asi jako malíček. Každý plátek cukety po obou stranách osolte a potřete trochou prolisovaného česneku.
Připravte si talířky s hladkou moukou, rozšlehaným vajíčkem a strouhankou a každý plátek obalte ve jmenovaném pořadí. V pánvi rozehřejte rostlinný olej a nechte v něm cuketové řízky zvolna po obou stranách osmažit.
Druhou možností je vyrovnat obalené řízky na plech pokrytý pečicím papírem, postříkat je olejem a dát je péct při teplotě 180 °C dozlatova.
Hotové cuketové řízečky podávejte buďto jen tak samotné, anebo spolu se šťouchanými bramborami s máslem a okurkovým salátem, protože tato kombinace je ze všech možných ta zdaleka nejlepší.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.