Cuketový kaviár s cibulí a koriandrem - postup přípravy
Připravte si domácí aromatickou pomazánku, dip i přílohu k masovým pokrmům v jednom. Cuketový kaviár je lehká pochoutka, která vás ohromí svou jemnou chutí.
Ingredience
Z cukety odřízněte okraje, oloupejte ji a nakrájejte na malé kostičky. Poté nastrouhejte oloupanou mrkev na hrubém struhadle.
Na pánvi s rozpáleným olejem smažte nadrobno nakrájenou cibuli 2–3 minuty, přidejte k ní mrkev a po 2–3 minutách rajský protlak.
Směs přendejte do hrnce, kde ji smíchejte s cuketou a ingredience ochuťte solí, cukrem, pepřem, sušeným česnekem a koriandrem.
Hrnec zakryjte pokličkou a zeleninu duste 5–10 minut, do změknutí, pod pokličkou. Zeleninu rozmixujte, vraťte ji zpět na teplo a vařte ji 30–40 minut.
Poznámka: Směs občas promíchejte, aby se nepřipálila.
Ke konci vaření přidejte ocet a cuketovým kaviárem naplňte sterilizované sklenice, které uzavřete víčky a nechte volně vychladnout, dnem vzhůru
Poznámka: Díky tomuto receptu můžete získat až 1000 ml cuketového kaviáru.
Kaviár z cukety můžete podávat s oblíbeným pečivem, jako přílohu k masovým pokrmům nebo ho servírovat jako originální dip.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Yuliya Small

