Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Cuketový kaviár s mrkví a cibulí

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Cuketový kaviár s mrkví a cibulí - postup přípravy

Z cuket, cibule a mrkve můžete udělat univerzální zeleninovou směs a zavařit ji do sklenic. Použít ji lze na pečivo či k různým účelům během vaření.

Ingredience pro:
4 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Z větších zralých cuket se semeny odkrojte konce, oloupejte je a nakrájejte na kostky. Očistěte mrkev a pokrájejte ji na větší kusy, stejně tak i cibuli.

2. KROK

Vše rozemelte mlýnkem na maso, dejte do hrnce a přilijte olej. Směs vařte pod poklicí asi 40 minut, občas zamíchejte. Pak vše rozmixujte tyčovým mixérem.

3. KROK

Ke směsi přidejte rajčatový protlak, cukr, sůl, mletý pepř a sladkou papriku a vařte dalších 20 minut. Na závěr do hrnce nastrouhejte česnek a přilijte ocet. Provařte.

4. KROK

Horkou směsí naplňte sterilizované sklenice a zavíčkujte je. Poté je obraťte dnem vzhůru a nechte přikryté pomalu vychladnout.

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů