Cuketový kaviár s mrkví a cibulí - postup přípravy
Z cuket, cibule a mrkve můžete udělat univerzální zeleninovou směs a zavařit ji do sklenic. Použít ji lze na pečivo či k různým účelům během vaření.
Ingredience
Z větších zralých cuket se semeny odkrojte konce, oloupejte je a nakrájejte na kostky. Očistěte mrkev a pokrájejte ji na větší kusy, stejně tak i cibuli.
Vše rozemelte mlýnkem na maso, dejte do hrnce a přilijte olej. Směs vařte pod poklicí asi 40 minut, občas zamíchejte. Pak vše rozmixujte tyčovým mixérem.
Ke směsi přidejte rajčatový protlak, cukr, sůl, mletý pepř a sladkou papriku a vařte dalších 20 minut. Na závěr do hrnce nastrouhejte česnek a přilijte ocet. Provařte.
Horkou směsí naplňte sterilizované sklenice a zavíčkujte je. Poté je obraťte dnem vzhůru a nechte přikryté pomalu vychladnout.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Еда на любой вкус