Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Cuketový nákyp se sýrem a mrkví

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 50 minut

Cuketový nákyp se sýrem a mrkví - postup přípravy

Cuketový nákyp se sýrem je osvěžující bezmasé hlavní jídlo. Poslouží ale také jako originální příloha k masu. Připravte si výživné jídlo, které zasytí a chutná i zastudena.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Z cuket odkrojte okraje, které nebudete potřebovat. Zeleninu oloupejte a nastrouhejte ji najemno. Oloupejte a najemno nastrouhejte také mrkev a na proužky nakrájejte cibuli. Všechnu zeleninu smíchejte v jedné míse a přidejte k ní nahrubo nastrouhaný tvrdý sýr.

2. KROK

Nyní připravte náplň. Vejce vyšlehejte s olejem. Jakmile se ingredience spojí, vmíchejte do směsi mouku s kypřicím práškem do pečiva a solí. 

Tip: Aby vzniklo hladké těsto, doporučujeme před použitím suché ingredience prosít.

3. KROK

Vaječnou směs smíchejte se zeleninou a těstem naplňte zapékací mísu. 

Tip: Aby se pokrm z mísy lépe vyndával, vymažte ji trochou másla.

4. KROK

Cuketový nákyp se sýrem pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 45–50 minut. 

Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Pokrm by měl získat zlatohnědou barvu.

5. KROK

Nákyp z cukety servírujte nakrájený na kousky. 

Tip: Pokrm můžete podávat samostatně, ale také jako originální přílohu k masu. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů