Delikátní dort se třemi druhy krému - postup přípravy
Upéct dort se zdá jako velká věda, ale vůbec tomu tak není. Stačí najít správný a jednoduchý recept, ve kterém se snoubí delikátní chuť čokolády spolu s vlašskými ořechy! Krémová náplň i měkounký korpus spolu vytvoří dokonalou kombinaci, které neodolají děti ani dospělí. Navíc vypadá opravdu parádně a lze jej upéct i pro slavnostní příležitosti!
Korpus
Krém
Tento dort lze připravit k výjimečné příležitosti a pro tyto účely dozdobit šlehačkou, čokoládovou polevou, fondánem nebo marcipánovými figurkami. Můžete jej ale upéct i k odpolední kávě a jen posypat vlašskými ořechy nebo kakaem. Začněte tím, že zapnete troubu na 200 °C a vyložte plech o velikosti cca 20 x 30 centimetrů pečícím papírem.
Oddělte bílky od žloutků a pomocí elektrického šlehače vyšlehejte 5 bílků a 8 lžic moučkového cukru do tuha. Poté přidejte 2 lžíce mouky a opatrně zašlehejte i 5 lžic drcených vlašských ořechů. Těsto musí být hladké a vzdušné. Rozprostřete jej na papír na plech a dejte péct do předehřáté trouby na 200 °C na 7 minut. Poté tento postup opakujte ještě dvakrát, aby vznikly celkem tři vrstvy.
Nyní je čas si připravit náplň. Do hrnce nalijte 800 ml mléka a dejte vařit. V misce rozšlehejte žloutky s cukrem a přidejte mouku i zbylé mléko. Směs dobře promíchejte a vlijte do horkého mléka. Stáhněte plamen a za neustálého míchání přidejte smetanu. Odstavte z ohně a rozdělte na dvě poloviny. Do jedné vmíchejte nadrcenou čokoládu a míchejte, dokud se nerozpustí. Do druhé naopak zamíchejte vlašské ořechy. Oba krémy nechte zchladnout a přikryjte folií. Po vychladnutí přidejte do obou krémů rozšlehané máslo se zbylým cukrem. Smetanu, do které můžete přidat vanilkovou esenci, vyšlehejte pouze s mlékem a můžete začít plnit.
Připravte si tři vrstvy těsta. Položte první vrstvu a potřete čokoládovým krémem, poté šlehačkovým. Přikryjte další vrstvou těsta, kterou potřete ořechovou vrstvou.
Poté položte poslední vrstvu, kterou dozdobte zbylým čokoládovým krémem a navrch i šlehačkovým krémem.