Dětské máslové sušenky „Ježečci“ s čokoládou a ořechy - postup přípravy
Dětské máslové sušenky „Ježečci“ jsou originálním dezertem, který ocení děti i dospělí. Sušenky jsou ideální pro dětské oslavy i jako malé pohoštění ke kávě či čaji.
Těsto
Poleva
Zdobení
Změklé máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli do hladka. Za stálého šlehání do směsi přidejte vejce a poté mouku.
Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku před použitím prosejte a přidejte ji po částech.
Asi 30 g těsta oddělte a ze zbytku těsta vytvořte kuličky o průměru přibližně 4 cm. Z odděleného těsta pak vytvořte na kuličkách menší kuličky, pomocí kterých vytvoříte nožky a čumáček.
Tip: Při tvarování těsta se inspirujte postupem níže ve videu.
Vytvarované těsto přikryjte fólií a vložte ho na 1 hodinu do lednice. Poté kuličky vyskládejte na plech, vyložený pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15–17 minut.
Mezitím připravte zdobení. Ořechy rozmixujte na jemný prášek a rozpuštěnou čokoládu smíchejte s olejem. Část, upečených a vychladlých, koulí bez malých kuliček, namočte do čokoládové polevy a obalte ji v prášku z ořechů.
Na takto připravených máslových sušenkách vytvořte, pomocí čokolády a potravinářského barviva, obličej.
Tip: Místo barviva můžete použít džem.
Tip: Dětské máslové sušenky podávejte s kakaem nebo vlažným mlékem. Můžete je podávat také ke kávě nebo čaji.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Готовим с Татьяной