Dezert s mléčným krémem a cukrářskými piškoty - postup přípravy
Lahodný dezert lze připravit i z levných ingrediencí. O tom se můžete přesvědčit v následujícím receptu. Ten zvládne skutečně každý. Z výsledné chuti budete unesení nejen vy, ale i celá vaše rodina. Zamlsejte si kdykoliv se vám jen zachce!
Ingredience
Začněte tím, že si do většího hrnce vložíte máslo a rozpustíte ho. Přitom udržujte středně silný plamen. Dále k němu přidejte hladkou mouku a promíchejte v jakousi drobenku. Tu přelijte litrem mléka a vařte do zhoustnutí.
Mezitím krém ještě oslaďte krupicovým cukrem a dochuťte vanilkovou esencí. Až bude hotovo, vše odstavte a nechte zchladnout. Posléze krémovou náplň rozmixujte do hladka tyčovým mixérem.
Kompletace mléčného dezertu a jeho tuhnutí v lednici
Nyní si k ruce vezměte zapékací misku o rozměrech 20 x 30 centimetrů a do ní vyskládejte cukrářské piškoty. Dno by mělo být zcela pokryto. Posléze nalijte do nádoby část mléčného krému, opět naskládejte piškoty a takto opakujte asi 3x.
Dezert zakončete krémem a přelijte čokoládovou polevou (z horké smetany a hořké či mléčné čokolády). Nechte tuhnout v lednici alespoň pět hodin.
Servírování mléčného dezertu + tipy na vylepšení
Ztuhlý a vyhlazený dezert s mléčnou náplní podávejte pokrájený na stejně velké porce. Hodit se k zákusku bude například šálek čaje, kávy, nebo kakaa. Přejeme vám dobrou chuť. Pokud byste chtěli dezert plnější chuti, nahraďte mléko v krému smetanou na vaření. Možné je do části krému přidat i rozpuštěnou čokoládu nebo kakaový prášek.