Dokonalá čokoládová poleva připravená za 10 minut - postup přípravy
Hustá čokoládová poleva, která dobře drží na povrchu moučníků, není žádnou samozřejmostí. Potřebujete na nic spolehlivý recept, díky kterému zvolíte správné ingredience, jejich množství a ten nejlepší pracovní postup. Dnes se podíváme na polevu, se kterou můžete glazovat dorty, koláče i muffiny a vždy bude dokonale držet. Navíc je vynikající.
Ingredience
V první řadě pamatujte na to, že kakao musíte včas prosít přes síto, které běžně při pečení používáte na mouku. Kakao díky tomu bude jemnější a nadýchanější, což se projeví na výsledné podobě polevy. Na přípravu budete také potřebovat hrnec ve vodní lázni, ve kterém budete čokoládovou polevu připravovat. Jakmile to budete mít připravené, můžete začít. Hrnec s vodou dejte na oheň a přiveďte ji k varu. Poté oheň ztlumte a položte do hrnce jiný hrnec nebo hlubokou misku a nasypte do ní kakao a cukr. Stěrkou obojí smíchejte dohromady.
Poté začněte pomalu přilévat trochu mléka a dále důkladně míchejte, dokud nezískáte hladkou pastu.
Polevu dalších pár minut vařte, aby se vše dokonale spojilo a kakao se skutečně rozpustilo. Vypněte oheň a přidejte máslo o pokojové teplotě. Míchejte stěrkou, dokud se nerozpustí a důkladně promíchejte s kakaovou polevou.
V tuto chvíli je poleva již hotová! Nalijte ji do vhodné nádoby a použijte na své oblíbené dezerty.
Domácí čokoládová poleva může chutnat jedinečně a dodat téměř každému dezertu jedinečnou chuť. Nezáleží na tom, jestli budete připravovat dort, koláč nebo jen obyčejné muffiny. Většina lidí připravuje polevu z nalámané hořké čokolády, ale díky tomuto postupu získáte autentickou chuť a mnohem lepší produkt než z hotové čokolády. Vyzkoušejte tento recept a uvidíte, že vám bude chutnat. Přejeme hodně štěstí a dobrou chuť!