Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pribináček řezy s kakaovým krémem a polevou

3,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 37 minut

Pribináček řezy s kakaovým krémem a polevou - postup přípravy

Pribináček řezy jsou nadýchaným dezertem, který obsahuje lahodný krém a jemnou polevu. Pokrm připravíte rychle, jednoduše a můžete ho podávat i na oslavách.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Korpus

Poleva

Krém

Na polití korpusu

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve si připravte korpus. V míse smíchejte mouku, kakao a kypřící prášek do pečiva. V jiné míse šlehejte, 1–2 minuty, vejce se špetkou soli a poté, za stálého šlehání, do vajec vešlehejte cukr. 

Poznámka: Cukr přidávejte do vaječné hmoty po částech, aby se ingredience lépe propojily.

2. KROK

Následně do směsi vešlehejte olej s mlékem a vmíchejte, po částech, suchou směs s kakaem. Těsto nalijte do pekáče vymazaného máslem a vysypaného moukou a pečte jej v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 30–35 minut.

3. KROK

Poznámka: Zda je korpus upečený, zjistíte pomocí špejle, kterou do něj zapíchnete. Pokud ji vyndáte suchou, máte hotovo. V případě, že se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte.

4. KROK

Nyní si připravte polevu. V rendlíku smíchejte kakao, cukr a máslo. Jakmile se ingredience propojí, položte rendlík na sporák a směs přiveďte k varu – potrvá to asi 1 minutu. Poté ji vařte 15–20 vteřin a následně sundejte rendlík z tepla. 

Poznámka: Mléko přidejte do směsi nadvakrát.

5. KROK

Do směsi na závěr vmíchejte máslo a mícháním ho rozpusťte. Nyní si připravte krém. V míse vyšlehejte smetanu s tvarohem a moučkovým cukrem do pěny, do které následně opatrně vmíchejte kakao. 

6. KROK

Korpus propíchejte po celém jeho povrchu špejlí a polijte ho mlékem. Poté na něj rovnoměrně rozprostřete připravený krém, který zarovnejte dohladka a polijte čokoládovou polevou. 

7. KROK

Poznámka: Pribináček řezy vložte do lednice na minimálně 1 hodinu a nechte je ztuhnout. Poté je podávejte nakrájené na kousky. 

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: JAMILA AMIN

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů