Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dokonalé palačinky dle nové receptury na těsto

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Dokonalé palačinky dle nové receptury na těsto - postup přípravy

Také tak milujete palačinky? Je to oblíbené jídlo nejen dětí, ale i celé řady dospělých. Jenže připravit skutečně nadýchané, jemné a tenoučké palačinky je docela kumšt, a ne každý to dovede. S tímto receptem ale vždy zaručeně uspějete. Nechte se inspirovat a staňte se palačinkovým mágem.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:

Mléko musí být zahřáté na teplotu 30–35 stupňů Celsia. Mléko nalijte do vyšší nádoby, přidejte sůl a cukr (množství odhadujte dle vaší chuti, slaďte ale spíše méně než více, pak se palačinky rády připalují). Poté přidejte suché droždí a vše řádně promíchejte metličkou. Vmíchejte do těsta vejce, po částech přisypávejte prosátou mouku, a nakonec nalijte olej. Těsto míchejte tak dlouho, dokud nebude zcela hladké a správné konzistence. Nádobu přikryjte potravinářskou fólií a odložte na 30-40 minut na teplé místo. Poté znovu promíchejte metličkou.




Pokud se vám nyní zdát, že je těsto až příliš husté, přilijte kapku mléka. Jestliže je naopak těsto až moc řídké, nasypte do těsta lžíci mouky.


Mezitím si rozpalte pánev (ideálně nepřilnavou) a dejte na ni pár kapek slunečnicového oleje. Na pánev nalijte těsto naběračkou a opékejte jej na mírném plameni z obou stran. Díky droždí v těstě budou palačinky nadýchané a heboučké jako vata. Navíc se při správné teplotě ani nebudou trhat a každá palačinka tak bude dokonale vypadat i chutnat. Hotové palačinky osušte od přebytečného tuku a nechte vychladnout. Pokud vám zbude nějaké těsto, je možné jej uložit do lednice a skladovat další 1-2 dny.

Palačinky lze podávat s marmeládou, džemy, zakysanou smetanou, nutellou nebo s čímkoliv, co máte rádi. Můžete je podávat teplé i studené, záleží na vašich preferencích. Navíc se vůbec nejedná o kalorickou bombu, jak by se na první pohled mohlo zdát. Čas od času si je tedy bez výčitek můžete dopřát.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů