Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Větrníčky plněné tvarohovým krémem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Větrníčky plněné tvarohovým krémem - postup přípravy

Tento lehoučký dezert je velmi chutnou sladkou jednohubkou, která ozdobí každou oslavu. Výborné větrníčky s velmi lehkým korpusem naplněné příjemným sladkým tvarohovým krémem si určitě zamilujete.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
  1. Dejte 100 g másla do hrnce a přidejte vodu.
  2. Přiveďte k varu a osolte.
  3. Za stálého míchání přidávejte postupně mouku.
  4. Jakmile začne těsto houstnout, odstavte jej ze sporáku.
  5. Vmíchejte postupně všechna vejce – vejce nevmíchávejte najednou, každé je potřeba důkladně rozmíchat.
  6. Míchejte, dokud není těsto zcela homogenní.
  7. Připravte si plech vyložený pečícím papírem.
  8. Těsto dejte do zdobícího cukrářského sáčku s širokou zdobící trubičkou.
  9. Připravené kroužky vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte přibližně 30 minut (dokud na povrchu nezezlátnou).
  10. Poté troubu trochu pootevřete a pečte ještě chvíli, aby trochu zaschnuly.
  11. Po upečení vyjměte větrníčky z trouby a nechte zchladnout.
  12. Nyní připravíte krém – nejdříve smíchejte zbylé máslo s moučkových cukrem.
  13. Ke hmotě postupně přidávejte kondenzované mléko a důkladně vyšlehejte (ideálně ručním šlehačem).
  14. Přidejte po kouscích tvaroh.
  15. Opět vyšlehejte, dokud nezískáte homogenní hmotu.
  16. Jakmile je krém připravený, můžete větrníčky začít plnit.
  17. Každý větrníček rozkrojte napůl a k plnění si připravte spodní poloviny.
  18. Krémem naplňte cukrářský sáček s širokou trubičkou.
  19. Spodní polovinu větrníčků naplňte krémem a poté překryjte horní polovinou.
  20. Nakonec můžete posypat moučkovým cukrem.



Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů