Domácí bílý chléb s čerstvým koprem - postup přípravy
Pokud si chcete ušetřit cestu do pekárny, upečte si nezvyklý bílý chléb ochucený čerstvým koprem. Jako originální pečivo ke snídani či večeři je opravdu skvělý.
Ingredience
Do zadělávací mísy dejte prosátou mouku, cukr, sůl, sušené droždí a nasekaný kopr, poté zamíchejte. Pak přilijte vlažnou vodu a olej a začněte zpracovávat těsto rukama nebo pomocí robotu. Až bude těsto vláčné a nelepivé, dejte ho do mísy vymazané trochou oleje, přikryjte a nechte ho 20 minut kynout.
Těsto dejte na vál a vyválejte z něj tenkou čtvercovou placku. Srolujte ji do rolády, otočte ji o 90 stupňů a srolujte znovu na délku. Ještě jednou ji rozválejte, ale ne tak tence, srolujte ji a vytvarujte z ní bochánek. Všechny spoje ještě dostatečně utěsněte prsty, aby se během pečení nerozbalily.
Dejte bochánek na plech vyložený pečicím papírem. Přikryjte ho a nechte 20 minut kynout. Smíchejte mléko s trochou oleje a tuto směsí potřete vršek chleba. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte chléb zhruba 20 minut.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.