Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí bramborová kaše s cibulí a česnekem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Domácí bramborová kaše s cibulí a česnekem - postup přípravy

Pokud přemýšlíte, jakou přílohu uvařit, vyzkoušejte tuto domácí bramborovou kaši ozvláštněnou cibulí a česnekem. Servírovat ji můžete s masem, ale výborná je i samotná.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Brambory oloupejte, pečlivě je omyjte pod tekoucí vodou, vložte je do hrnce a přisypte do nich 1 lžičku soli. Zalijte je vodou tak, aby byly zcela ponořené.

2. KROK

Brambory vařte do změknutí a následně je sceďte. Poté je postupně rozmačkejte pomocí mačkadla na brambory. Do čistého hrnce nalijte olivový olej a přendejte ho na plotnu.

3. KROK

Do hrnce nasypte na kostičky nakrájenou cibuli a lehce ji orestujte. Poté do ní přidejte prolisovaný česnek a jen velmi krátce ho orestujte.

4. KROK

Do hrnce přidejte rozmačkané brambory a zalijte je mlékem. Kaši promíchejte a zjemněte ji máslem. Poté ji dochuťte pepřem a případně solí.

5. KROK

Do bramborové kaše nakonec vmíchejte nasekanou petrželku a opět ji promíchejte. Poté ji můžete servírovat.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Nandu Andrade

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů