Hrachová kaše se smetanou a cibulkou - postup přípravy
Hrachová kaše se smetanou, podle paní Hany Petrášové, je lahodnou a jemnou přílohou, kterou můžete podávat s vejcem nebo uzeninou. Kaše dokonale zasytí.
Ingredience
Hrách ponořte do vody a nechte ho namáčet minimálně 8 hodin. Následně hrách sceďte, vložte do hrnce a vařte ho v osolené vodě 1,5 hodiny.
Poznámka: U přípravy hrachu se řiďte pokyny na obalu.
Uvařený hrách sceďte (vodu nevylévejte) a rozmixujte ho do hladka. Do pokrmu vmíchejte máslo, smetanu, sůl a majoránku. Je-li pokrm moc hutný, nařeďte ho trochou vody, ve které se hrách vařil.
Na závěr oloupejte cibuli, nakrájejte ji nadrobno a 2–5 minut ji smažte na mírném ohni, do hněda.
Tip: Hrachovou kaši se smetanou podávejte ozdobenou smaženou cibulkou k volskému oku, uzenému masu, slanině nebo klobáse. Pokrm můžete osvěžit zelným salátem a nakládanými okurkami.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.