Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hrachová kaše se smetanou a cibulkou

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 8 minut
čas vaření Vaření: 95 minut

Hrachová kaše se smetanou a cibulkou - postup přípravy

Hrachová kaše se smetanou, podle paní Hany Petrášové, je lahodnou a jemnou přílohou, kterou můžete podávat s vejcem nebo uzeninou. Kaše dokonale zasytí.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Hrách ponořte do vody a nechte ho namáčet minimálně 8 hodin. Následně hrách sceďte, vložte do hrnce a vařte ho v osolené vodě 1,5 hodiny.

Poznámka: U přípravy hrachu se řiďte pokyny na obalu.

2. KROK

Uvařený hrách sceďte (vodu nevylévejte) a rozmixujte ho do hladka. Do pokrmu vmíchejte máslo, smetanu, sůl a majoránku. Je-li pokrm moc hutný, nařeďte ho trochou vody, ve které se hrách vařil. 

3. KROK

Na závěr oloupejte cibuli, nakrájejte ji nadrobno a 2–5 minut ji smažte na mírném ohni, do hněda.

Tip: Hrachovou kaši se smetanou podávejte ozdobenou smaženou cibulkou k volskému oku, uzenému masu, slanině nebo klobáse. Pokrm můžete osvěžit zelným salátem a nakládanými okurkami.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů