Domácí bratislavská plec - postup přípravy
Bratislavské plecko bývalo za minulého režimu hitem závodních i školních jídelen jakožto i restaurací a hospod. O recept na jeho zjednodušenou domácí verzi, která si ale stále zachovala maximum své chuti, se s námi podělila paní Lenka Sedláčková.
Ingredience
Cibuli nasekejte a osmahněte ji v hrnci dorůžova. Maso v celku osolte a v cibulovém základu ho nechte ze všech stran zatáhnout a mírně zezlátnout. V základu nechte zasmažit rajský protlak a podlijte vše trochou vody. Pod poklicí maso duste doměkka.
Podušené maso vyjměte z hrnce. V mléce rozkvedlejte hladkou mouku a tuto směs vmíchejte do omáčky v hrnci. Dobře míchejte, aby se v omáčce nenadělaly moučné hrudky. Nakonec ji zjemněte smetanou, přidejte předvařenou a na kostky nakrájenou mrkev a trochu sterilovaného hrášku.
Omáčku podle chuti dosolte. Maso nakrájejte na plátky a podávejte přelité omáčkou a s domácím houskovým knedlíkem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.