Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí broskvový kompot zavařený v troubě

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 8 minut

Domácí broskvový kompot zavařený v troubě - postup přípravy

Připravte si domácí broskvový kompot, který je osvěžující a vydrží čerstvý až několik měsíců. Příprava je jednoduchá a k zavařování budete potřebovat jen troubu.

Ingredience pro:
12 sklenic
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Broskve oloupejte, vypeckujte a nakrájejte na malé kousky. Poté jimi naplňte sterilizované sklenice a do každé z nich vsypte 60 g cukru a vložte 2 hřebíčky. 

2. KROK

Do sklenic nalijte horkou vodu tak, aby byly broskve zcela ponořené, uzavřete je sterilizovanými víčky a vyskládejte na plech, do kterého vlijte trochu horké vody. 

Poznámka: V tomto receptu byly použity sklenice o objemu 1000 ml.

3. KROK

Domácí broskvový kompot zavařujte v předehřáté troubě na 200 °C a zavařujte 5 minut. Po této době troubu vypněte a sklenice nechte v troubě do doby, než vychladnou. 

4. KROK

Poznámka: Kompot z broskví skladujte na chladném a temném místě. Po otevření sklenice její obsah co nejdříve zkonzumujte.

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Birtutamkekik

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů