Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí čokoládový nugát

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Domácí čokoládový nugát - postup přípravy

Pokud milujete nugát, můžete si ho jednoduše vyrobit i doma. Stačí ho nakrájet na kostky a získáte další sladkost, která obohatí kolekci vašeho vánočního cukroví.

Ingredience pro:
1 porce

Na nugát

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Mandle a lískové ořechy nasypejte do hrnce s trochou vody a dejte je vařit. Povařte je asi 5 minut a slijte. Až vychladnou, oloupejte z nich slupky. Připravte si také pražené slané arašídy a vyloupané pistácie.

2. KROK

Ve vodní lázni společně rozpusťte hořkou a mléčnou čokoládu. Až se všechna rozpustí, přidejte máslo, nechte ho rozpustit a promíchejte. Poté mísu s čokoládou vyndejte z lázně a přimíchejte do směsi amaretto. Poté přilijte smetanu a dokonale promíchejte.

3. KROK

Do čokoládové směsi dejte všechny oříšky a důkladně zamíchejte. Pak vše nalijte do silikonové formy a nechte ztuhnout alespoň hodinu v ledničce. Poté vyklopte nugát z formy, nakrájejte ho a podávejte.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů