Domácí čokoládový nugát - postup přípravy
Pokud milujete nugát, můžete si ho jednoduše vyrobit i doma. Stačí ho nakrájet na kostky a získáte další sladkost, která obohatí kolekci vašeho vánočního cukroví.
Na nugát
Mandle a lískové ořechy nasypejte do hrnce s trochou vody a dejte je vařit. Povařte je asi 5 minut a slijte. Až vychladnou, oloupejte z nich slupky. Připravte si také pražené slané arašídy a vyloupané pistácie.
Ve vodní lázni společně rozpusťte hořkou a mléčnou čokoládu. Až se všechna rozpustí, přidejte máslo, nechte ho rozpustit a promíchejte. Poté mísu s čokoládou vyndejte z lázně a přimíchejte do směsi amaretto. Poté přilijte smetanu a dokonale promíchejte.
Do čokoládové směsi dejte všechny oříšky a důkladně zamíchejte. Pak vše nalijte do silikonové formy a nechte ztuhnout alespoň hodinu v ledničce. Poté vyklopte nugát z formy, nakrájejte ho a podávejte.