Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlé zapečené žampiony s vejcem

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 26 minut

Rychlé zapečené žampiony s vejcem - postup přípravy

Pokud nevíte, co nabídnout svým hostům místo jednohubek nebo jako předkrm, připravte jim rychlé zapečené žampiony. Jsou snadné a mají bohatou chuť.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Na vymazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vnitřní část žampionů odstraňte a zbylé kloboučky vyskládejte do pánve, vymazané olejem. 

Tip: Zvolte pánev, která je vhodná k pečení v troubě.

2. KROK

V samostatné pánvi smažte na rozpáleném oleji nadrobno nakrájenou cibuli po dobu 2–3 minut. Poté k ní přidejte nakrájenou vydlabanou část žampionů, kterou posolte a směs smažte další 3 minuty.

3. KROK

Ingredience opepřete a přendejte je do misky, ve které je smíchejte s nasekaným koprem, petrželkou a najemno nastrouhaným sýrem. 

4. KROK

Po promíchání směsí naplňte kloboučky žampionů, které zalijte rozšlehanými vejci, smíchanými s mlékem, špetkou soli a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut.

5. KROK

Tip: Rychlé zapečené žampiony podávejte ke svačince, místo jednohubek, jako předkrm nebo bezmasé hlavní jídlo s přílohou. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Ola’s Recipes

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů