Rychlé zapečené žampiony s vejcem - postup přípravy
Pokud nevíte, co nabídnout svým hostům místo jednohubek nebo jako předkrm, připravte jim rychlé zapečené žampiony. Jsou snadné a mají bohatou chuť.
Ingredience
Na vymazání
Vnitřní část žampionů odstraňte a zbylé kloboučky vyskládejte do pánve, vymazané olejem.
Tip: Zvolte pánev, která je vhodná k pečení v troubě.
V samostatné pánvi smažte na rozpáleném oleji nadrobno nakrájenou cibuli po dobu 2–3 minut. Poté k ní přidejte nakrájenou vydlabanou část žampionů, kterou posolte a směs smažte další 3 minuty.
Ingredience opepřete a přendejte je do misky, ve které je smíchejte s nasekaným koprem, petrželkou a najemno nastrouhaným sýrem.
Po promíchání směsí naplňte kloboučky žampionů, které zalijte rozšlehanými vejci, smíchanými s mlékem, špetkou soli a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut.
Tip: Rychlé zapečené žampiony podávejte ke svačince, místo jednohubek, jako předkrm nebo bezmasé hlavní jídlo s přílohou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ola’s Recipes