Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí cuketové zelí na sladkokyselo

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Domácí cuketové zelí na sladkokyselo - postup přípravy

Cukety jsou vhodné i k tomu, aby dokázaly nahradit klasické dušené kyselé zelí například v českém národním jídle knedlo-vepřo-zelo. Výsledek je velmi chutný a jednoduchý na přípravu.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Mladé cukety oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle, pokud máte starší cuketu, musíte ji nejprve vydlabat. Nastrouhejte bramboru na jemném struhadle.

2. KROK

Cibuli nakrájejte na kostičky a dejte ji do hrnce smažit na troše oleje, pro zlepšení chuti můžete zkusit i sádlo. Až cibule zesklovatí, přidejte cuketu, bramboru a vodu, osolte, okmínujte, oslaďte a okyselte. Pak vše duste pod poklicí cca 5 minut.

3. KROK

Poté odklopte pokličku a vařte zelí přibližně dalších 10 minut, aby se odpařila voda. Množství cukru a octa můžete upravit dle chuti tak, aby na konci bylo zelí podle vás. Podávejte ho ideálně k masu a knedlíku či bramboráčkům.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů