Domácí cuketové zelí na sladkokyselo - postup přípravy
Cukety jsou vhodné i k tomu, aby dokázaly nahradit klasické dušené kyselé zelí například v českém národním jídle knedlo-vepřo-zelo. Výsledek je velmi chutný a jednoduchý na přípravu.
Ingredience
Mladé cukety oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle, pokud máte starší cuketu, musíte ji nejprve vydlabat. Nastrouhejte bramboru na jemném struhadle.
Cibuli nakrájejte na kostičky a dejte ji do hrnce smažit na troše oleje, pro zlepšení chuti můžete zkusit i sádlo. Až cibule zesklovatí, přidejte cuketu, bramboru a vodu, osolte, okmínujte, oslaďte a okyselte. Pak vše duste pod poklicí cca 5 minut.
Poté odklopte pokličku a vařte zelí přibližně dalších 10 minut, aby se odpařila voda. Množství cukru a octa můžete upravit dle chuti tak, aby na konci bylo zelí podle vás. Podávejte ho ideálně k masu a knedlíku či bramboráčkům.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem