Domácí dezert s kokosovým a vanilkovým krémem - postup přípravy
Hledáte recept na dezert, který se bude hodit na opravdu výjimečnou příležitost? Potom je tento moučník se dvěma krémy pravou volbou. Skvěle chutná, je dokonale vláčný a po prvním soustě budete chtít ochutnat další a další.
Těsto
Kokosový krém
Vanilkový krém
Poleva
Začněte přípravou těsta. Do mísy nasypte nakrájené a povolené máslo, cukr, mouku, prášek do pečiva, kakao a zakysanou smetanu. Vezměte ruční mixér a na pomalé otáčky začněte těsto šlehat. Měly by se propojit jednotlivé ingredience a vzniknout jednotné a hladké těsto zcela bez hrudek. Následně vezměte plech, který vyložte pečicím papírem. Polovinu těsta naneste na papír a nechte chvíli odpočívat.
Na kokosový krém vezměte bílky, které pomocí mixéru vyšlehejte až do pevného a nadýchaného sněhu. Do něho vmíchejte cukr, stejně jako kokos a na závěr, pro případné zjemnění, přidejte vodu. Pokud má kokosový krém krémovitou konzistenci, můžete ho nanést na plech, na spodní vrstvu těsta. Kokosový krém použijte všechen a rozetřete ho rovnoměrně až do stran. Na kokosovou vrstvu patří druhá část připraveného těsta. Mělo by ji kompletně pokrývat.
K vanilkovému krému potřebujete vyšlehat žloutky, společně s cukrem. Do vzniklé hmoty již ručně přidejte pudinkový prášek a také vanilkový cukr. Vše zalijte mlékem a směs přiveďte k varu. Snižte teplotu a za stálého míchání vařte, dokud směs nezhoustne. Poté přidejte máslo, které krém zpěvní. Dejte ze sporáku a nechte vystydnout.
Připravený plech s těstem a kokosovým krémem vložte do trouby rozehřáté na 180 stupňů a pečte do doby, než bude vrstva těsta hotová. Po vyndání nechtě chvíli chladnout a poté pomažte vanilkovým krémem. Na něho následně naneste polevu z rozpuštěné čokolády a másla. Celý plech dejte do lednice tuhnout. Poté nakrájejte a můžete servírovat.