Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadýchané kynuté buchty s drobenkou

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Nadýchané kynuté buchty s drobenkou - postup přípravy

Připravte si měkký dezert s karamelovou náplní, který je vhodný i jako sladká snídaně. Nadýchané kynuté buchty vás ohromí rychlou přípravou a skvělou chutí.

Ingredience pro:
6 kusů
+ -

Těsto

Drobenka

Náplň

Na potření

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Teplé mléko smíchejte se sušeným droždím, solí, klasickým a vanilkovým cukrem. Jakmile se ingredience propojí, přidejte vejce s olejem.

2. KROK

Do směsi vmíchejte mouku a vytvořte těsto, které zakryjte a nechte kynout na teplém místě po dobu 1–1,5 hodiny.

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte a přidejte ji v několika dávkách.

3. KROK

Mezitím připravte drobenku. Mouku smíchejte se změklým máslem a do ingrediencí zapracujte cukr. Vykynuté těsto prohněťte a rozdělte ho na 6 stejných částí, z kterých vytvořte bochánky. 

4. KROK

Z každého bochánku vyválejte plát o tloušťce 0,5 cm, do jehož středu vložte lžíci zkaramelizovaného kondenzovaného mléka. 

Tip: Místo kondenzovaného mléka můžete použít marmeládu.

5. KROK

Náplň do těsta zabalte a postup opakujte také u zbytku ingrediencí. Bochánky následně vložte do formy na pečení, vyložené pečicím papírem a nechte je kynout 20 minut. 

6. KROK

Povrch těsta potřete vejcem, posypte drobenkou a dezert pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut. Upečené nadýchané kynuté buchty servírujte až po vychladnutí, budou lépe stravitelné.

7. KROK

Tip: Zda je těsto upečené, poznáte, když do něj píchnete špejlí. Pokud se na ní trocha těsta zachytí, ještě chvíli pečte.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Lara vaří

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů