Nadýchané kynuté buchty s drobenkou - postup přípravy
Připravte si měkký dezert s karamelovou náplní, který je vhodný i jako sladká snídaně. Nadýchané kynuté buchty vás ohromí rychlou přípravou a skvělou chutí.
Těsto
Drobenka
Náplň
Na potření
Teplé mléko smíchejte se sušeným droždím, solí, klasickým a vanilkovým cukrem. Jakmile se ingredience propojí, přidejte vejce s olejem.
Do směsi vmíchejte mouku a vytvořte těsto, které zakryjte a nechte kynout na teplém místě po dobu 1–1,5 hodiny.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte a přidejte ji v několika dávkách.
Mezitím připravte drobenku. Mouku smíchejte se změklým máslem a do ingrediencí zapracujte cukr. Vykynuté těsto prohněťte a rozdělte ho na 6 stejných částí, z kterých vytvořte bochánky.
Z každého bochánku vyválejte plát o tloušťce 0,5 cm, do jehož středu vložte lžíci zkaramelizovaného kondenzovaného mléka.
Tip: Místo kondenzovaného mléka můžete použít marmeládu.
Náplň do těsta zabalte a postup opakujte také u zbytku ingrediencí. Bochánky následně vložte do formy na pečení, vyložené pečicím papírem a nechte je kynout 20 minut.
Povrch těsta potřete vejcem, posypte drobenkou a dezert pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut. Upečené nadýchané kynuté buchty servírujte až po vychladnutí, budou lépe stravitelné.
Tip: Zda je těsto upečené, poznáte, když do něj píchnete špejlí. Pokud se na ní trocha těsta zachytí, ještě chvíli pečte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Lara vaří