Domácí dvoubarevný mřížkový koláč se sladkým tvarohovým pudinkem

ČAS PŘÍPRAVY
20 minut
ČAS VAŘENÍ
40 minut
NÁROČNOST
Snadná

Domácí dvoubarevný mřížkový koláč se sladkým tvarohovým pudinkem - postup přípravy

Snadný, rychlý a levný hrnkový recept na dvoubarevný koláč, který je nadýchaný a vláčný, a navíc plněný báječným krémem z vanilkového pudinku a tvarohu je přesně ten druh dokonalého moučníku, který je třeba mít v záloze pro případ nečekané návštěvy či útoku chuti na sladké. Hotovo je za pár minut a výsledek je pohádkově lahodný!
1. KROK

Nejprve připravte krém. Smíchejte trochu mléka v hrnku s pudinkovým práškem a dokonale obojí vyšlehejte vidličkou či malou metličkou do hladké směsi. Zbylé mléko nalijte do hrnce, přidejte 3 až 5 polévkových lžic cukru a jednu čajovou lžičku vanilkové esence nebo sáček vanilkového cukru. Vše důkladně rozmíchejte, postavte na kamna a za stálého míchání přiveďte k varu a vařte až do zhoustnutí. Pak odstavte pudink z kamen a nechte ho úplně vychladnout.

2. KROK

Do hluboké misky prosejte přes jemné sítko mouku s práškem do pečiva a třemi polévkovými lžícemi kakaa a vše promíchejte. Do jiné misky vyklepněte tři vajíčka, přidejte k nim cukr a elektrickým šlehačem je rozšlehejte do jemné, bělavé a napěněné konzistence. Přidejte k ní hrnek vlažné vody, stejné množství rostlinného oleje, promíchejte, a nakonec zapracujte moučnou směs. Vytvořte homogenní polotekuté těsto, které vlijte do plechu vyloženého pečicím papírem.

3. KROK

Tvaroh vyklopte do misky, přidejte podle chuti vanilkovou esenci či vanilkový cukr, přidejte jeden vaječný žloutek a trochu citrónové kůry. Vše promíchejte, a nakonec do směsi zapracujte vychladlý pudink. Výslednou směs přeneste do cukrářského sáčku se širší špičkou a vytvořte tímto krémem na povrchu tmavého těsta silnou světlou mřížku.

4. KROK

Plech s koláčem vložte do trouby předehřáté na teplotu 170 °C a pečte ho asi 40 minut. Zda je dostatečně propečený, zjistíte pomocí zapíchnutého párátka. Jestliže zůstane suché, je dopečeno. Pokud je vlhké s ulpívajícími kousky těsta, je třeba ho ještě dopéct. Když je hotový, nechte koláč vychladnout na mřížce, posypejte přes sítko moučkovým cukrem a podávejte.

Galerie

Co si myslíte o receptu?
5/5 (82%) 127 hlasů
Nahlásit chybu
74 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma
Dezerty, moučníky, sladkosti
Nadýchaný koláč z máslového těsta
0 hlasů
20 minut
40 minut
Dezerty, moučníky, sladkosti
Krémový a vláčný dezert s jogurtovou náplní
0 hlasů
20 minut
40 minut
Dezerty, moučníky, sladkosti
Mandarinkový dort neobyčejného vzhledu
0 hlasů
15 minut
30 minut
Bezmasá jídla
Vegetariánské žampiónové špízy
0 hlasů
40 minut
15 minut

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty