Domácí houbový guláš - postup přípravy
Houbový guláš si mohou užít i ti, kteří nejedí maso. Ten podle receptu od paní Marie Kopalové se vždycky podaří, chutná báječně a jiný už nikdy chtít nebudete.
Ingredience
Houby nakrájejte na kostky, vsypte je do hrnce, trochu je osolte a duste je doměkka. Vedle v jiném hrnci osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli dohněda, zaprašte ji sladkou paprikou, kmínem a pepřem a vše nechte chvilku zasmahnout. Poté zaprašte obsah hrnce hladkou moukou, nechte ji osmažit, přidejte ajvar (srbská čalamáda z paprik a lilku) a vše zalijte horkým vývarem nebo vodou s rozmíchaným masoxem. Směs důkladně promíchejte.
Do omáčky vsypte houby, zamíchejte a nechte guláš chvíli provařit. Nakonec ho dochuťte solí, pepřem a prolisovaným česnekem a podávejte s houskovým knedlíkem, těstovinou, rýží nebo jen s čerstvým pečivem.