Domácí houstičky z rohlíkového těsta - postup přípravy
Pokud vám dojde pečivo, zachrání vás domácí houstičky z rohlíkového těsta podle receptu z facebookové stránky Andy vaří pro zdraví. Užijte si snídani s domácím křupavým pečivem.
Ingredience
Do misky dejte dvě lžíce vlažné vody, rozdrobte čerstvé droždí a přidejte cukr. Vše promíchejte a počkejte asi 15 minut, než vzejde kvásek.
Do větší mísy nasypejte hladkou mouku, přidejte olej, a sůl. Přilijte také zbytek vody a vykynutý kvásek. Ručně nebo za pomoci robota vypracujte hladké těsto, které nechte zhruba jednu hodinu kynout.
Po vykynutí ho rozdělte na stejně velké díly a z nich pak vytvarujte rohlíky nebo housky. Dejte je na plech vyloženým pečicím papírem a nechte je ještě chvilku kynout.
Těsně před pečením je potřete rozšlehaným vejcem a dle vaší chuti he posypejte hrubozrnnou solí a kmínem. Pečte je v troubě předehřáté na 180 °C po dobu zhruba 20 minut. Po upečení je nechte vychladnout na mřížce.
Více autorčiných receptů najdete na její facebookové stránce Andy vaří pro zdraví.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.