Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí jahodová zmrzlina s vanilkou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut

Domácí jahodová zmrzlina s vanilkou - postup přípravy

Léto klepe na dveře a k tomuto krásnému ročnímu období neodmyslitelně patří i chutné zchlazení v podobě zmrzliny. Tu nyní máte šanci si jednoduše vytvořit doma s pomocí vaší šikovnosti a výrobníku na zmrzlinu.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Jahody omyjte, odkrojte z nich zelené stopky a dejte ovoce do mixéru. Zasypejte je cukrem a promixujte je. Jakmile vám vznikne jahodové pyré, tak ho nechejte odležet na cca 10 minut. Poté do mixéru k jahodám přidejte špetku soli a vanilkový extrakt. Přilijte i plnotučné mléko a smetanu ke šlehání, mléka by mělo být více než smetany.

2. KROK

Znovu směs promixujte, tentokrát jen cca na deset sekund a nyní už ji jen promíchejte s červeným barvivem, pokud chcete. Nalijte směs do zmrzlinovače a vyčkejte, než její konzistence začne připomínat zmrzlinu. Poté ji dejte do větší formy a zakryjte ji potravinářskou fólií a víkem. Dejte zmrzlinu do mrazáku zatuhnout a poté ji můžete podávat. Dobrou chuť!

3. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů