Domácí kandovaná pomerančová kůra - postup přípravy
Vyzkoušejte recept na vánoční kandovanou pomerančovou kůru, která se skvěle hodí jako jedlý dárek pro vaši rodinu. Vychutnat si ji můžete samotnou, avšak když si ji přidáte do čaje, nebudete litovat.
Ingredience
Opatrně oloupejte pomeranče, abyste nepoškodili kůru a pečlivě z ní odstraňte bílou část. Poté ji nakrájejte na proužky střední tloušťky.
V hrnci smíchejte cukr a vodu. Vše důkladně promíchejte a směs přiveďte k varu. Přidejte pomerančovou kůru a vařte ji 15 minut. Poté slijte přebytečnou vodu.
Pomerančovou kůru obalte v cukru a nechte ji odpočinout asi hodinu na pečicím papíře. Poté hotové kandované ovoce přendejte do sklenic a pečlivě je uzavřete.
Tip: Do cukru na obalení můžete přimíchat špetku skořice.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.