Domácí kebab s korejskou mrkví - postup přípravy
Připravte si oblíbený street food v pohodlí domova. Domácí kebab s korejskou mrkví je plný rozmanitých ingrediencí, má bohatou chuť a jemný pikantní nádech.
Maso
Základ
Náplň
Omáčka
Kuřecí prsa nakrájejte na větší kusy, které smíchejte se zakysanou smetanou, citronovou šťávou, solí, sušeným česnekem, mletou sladkou i pálivou paprikou a se skořicí. Přidejte kmín s oreganem a ingredience důkladně zamíchejte.
Maso nechte marinovat 30 minut v lednici a mezitím rozkrojte oloupanou cibuli, kterou položte do pekáče řezem dolů.
Tip: Maso získá ještě lepší strukturu a chuť, pokud ho necháte marinovat přes noc.
Do každé cibule napíchněte jednu špejli a marinované maso a tyto dvě špejle napíchejte. Takto připravené maso následně pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 1 hodiny a připravte náplň.
Čínské zelí omyjte a nasekejte ho najemno. Na proužky nakrájejte salátovou okurku s rajčaty a připravte omáčku, smícháním zakysané smetany s majonézou, prolisovaným česnekem, citronovou šťávou, hořčicí, solí, pepřem a kurkumou.
Oba kusy lavaše rozprostřete na rovný povrch a jednu polovinu potřete omáčkou, kterou pokryjte nakrájeným masem, zeleninovou náplní a korejskou mrkví.
Náplň do lavaše zabalte a oba kusy domácího kebabu vložte do pánve, kde je smažte přibližně 2 minuty z každé strany, nasucho.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Душевные рецепты

