Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí kebab s korejskou mrkví

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 64 minut

Domácí kebab s korejskou mrkví - postup přípravy

Připravte si oblíbený street food v pohodlí domova. Domácí kebab s korejskou mrkví je plný rozmanitých ingrediencí, má bohatou chuť a jemný pikantní nádech.

Ingredience pro:
2 kusy
+ -

Maso

Základ

Náplň

Omáčka

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Kuřecí prsa nakrájejte na větší kusy, které smíchejte se zakysanou smetanou, citronovou šťávou, solí, sušeným česnekem, mletou sladkou i pálivou paprikou a se skořicí. Přidejte kmín s oreganem a ingredience důkladně zamíchejte. 

2. KROK

Maso nechte marinovat 30 minut v lednici a mezitím rozkrojte oloupanou cibuli, kterou položte do pekáče řezem dolů.  

Tip: Maso získá ještě lepší strukturu a chuť, pokud ho necháte marinovat přes noc.  

3. KROK

Do každé cibule napíchněte jednu špejli a marinované maso a tyto dvě špejle napíchejte. Takto připravené maso následně pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 1 hodiny a připravte náplň.

4. KROK

Čínské zelí omyjte a nasekejte ho najemno. Na proužky nakrájejte salátovou okurku s rajčaty a připravte omáčku, smícháním zakysané smetany s majonézou, prolisovaným česnekem, citronovou šťávou, hořčicí, solí, pepřem a kurkumou. 

5. KROK

Oba kusy lavaše rozprostřete na rovný povrch a jednu polovinu potřete omáčkou, kterou pokryjte nakrájeným masem, zeleninovou náplní a korejskou mrkví. 

6. KROK

Náplň do lavaše zabalte a oba kusy domácího kebabu vložte do pánve, kde je smažte přibližně 2 minuty z každé strany, nasucho. 

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů