Domácí kvašáky bez zavařování - postup přípravy
Domácí kvašáky jsou osvědčenou klasikou, která by neměla chybět ve vaší spíži. Skvěle se hodí jako doplněk k masu i do salátů a připravíte je bez zavařování.
Základ
Nálev
Na dno sterilizované lahve položte omytý a osušený kopr, nakrájený křen, list křenu a 2–3 stroužky nakrájeného česneku.
Poznámka: Křen nemusíte loupat.
Do sklenice vložte omyté okurky, které zakryjte další vrstvou kopru a zbytkem česneku.
Tip: Při mytí okurek je zbytečně neodírejte, aby nedošlo k porušení jejich slupky. Díky tomu nebude zelenina hnít.
Nakonec do sklenice vložte zbytek křenových listů a vlijte do ní vroucí vodu smíchanou se solí.
Tip: Aby ve sklenici okurky neplavaly, vložte je do ní natěsno.
Domácí kvašáky ve sklenici pevně uzavřete a nechte je 3–4 dny stát na chladném a tmavém místě. Poté je použijte dle potřeby.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Kuchnia Marioli

