Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí kynuté dalamánky s kmínem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Domácí kynuté dalamánky s kmínem - postup přípravy

Milujete-li čerstvé pečivo, můžete si ho nyní připravit sami doma pokaždé, když na něj dostanete chuť. Postupujte podle jednoduchého receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem.

Ingredience pro:
10 kusů
+ -

Kvásek

Těsto

Na potření a posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve si připravte kvásek tak, že smícháte vlažnou vodu s cukrem a čerstvým droždím. Ingredience míchejte, dokud se droždí nerozpustí a mísu přikryjte čistou utěrkou. Kvásek posypte trochou mouky a nechte jej kynout 20 minut na teplém místě.

2. KROK

V míse smíchejte oba druhy mouky se solí, kváskem a trochou octa. K ingrediencím vmíchejte celý kmín a vypracujte těsto pomocí rukou. 

Poznámka: Těsto nechte pod čistou utěrkou kynout 1 hodinu na teplém místě.

3. KROK

Poté těsto znovu prohněťte a rozdělte jej na 10 stejných kousků tak, jak je ukázáno na videu níže. Z každého kousku následně vypracujte malé válečky, které odkládejte na plech vyložený pečicím papírem. 

Poznámka: Bochánky nechte kynout dalších 30 minut.

4. KROK

Po půlhodině nařízněte každý dalamánek nožem v jeho středu, potřete celý  povrch vodou a posypte kmínem. Pečivo pečte v předehřáté troubě na 250 °C po dobu 5 minut s tím, že do spodní části trouby vložíte pekáč s 200 ml vody. 

Tip: Dávejte si pozor, aby vás neopařila pára, která v troubě vznikne.

5. KROK

Po pěti minutách pekáč s vodou vyjměte, výkon trouby snižte na 200 °C  a dalamánky pečte dalších 15 minut. 

Poznámka: Upečené pečivo přendejte na chladící mřížku. Jakmile vychladnou, můžete je servírovat.

6. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů