Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí kynutý knedlík se špenátem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Domácí kynutý knedlík se špenátem - postup přípravy

Pokud chcete, aby váš oběd vynikal tím, že je skutečně domácí, servírujte jako přílohu doma vyrobený knedlík. Pomůže vám s tím jednoduchý recept podle paní Jany Podolákové Burkartové plný voňavého špenátu.

Ingredience pro:
2 kusy
+ -

Těsto

Kvásek

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve si připravte kvásek. Vodu nalijte do misky, rozdrobte do ní droždí, vsypejte cukr se 2 lžícemi mouky a zamíchejte. Misku přikryjte utěrkou a nechte vzejít kvásek – potrvá to přibližně 20 minut.

2. KROK

V druhé míse smíchejte mouku, vaječné žloutky, špenát a přidejte kvásek. Vše zamíchejte a uhněťte těsto. 

Tip: Pokud těsto příliš lepí, přidejte trochu mouky. Je-li naopak těsto příliš suché, přilijte trochu vody.

3. KROK

Hotové těsto nechte 40 minut kynout a poté jej rozdělte na dva stejné díly. Do každého dílu přidejte jednu menší, na kostičky nakrájenou, housku a vyválejte z těsta šišku. Obě šišky přikryjte utěrkou a nechte 15 minut kynout. 

4. KROK

Knedlíky vařte v páře po dobu 15 minut a po uvaření je propíchněte špejlí, aby z nich pára unikla. Na závěr knedlíky pomažte olejem a servírujte.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů