Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí Lays se solí a kořením

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 5 minut

Domácí Lays se solí a kořením - postup přípravy

Milujete-li chipsy, máme pro vás skvělý tip na recept, díky kterému si je budete moci připravit kdykoliv si vzpomenete. Domácí Lays jsou křupavé a můžete si je dochutit dle vlastního vkusu.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory oloupejte a na struhadle je nakrájejte na tenké plátky. 

Tip: Ze dvou brambor vytvořte hladké plátky a ze dvou dalších brambor nastrouhejte vroubkované chipsy. 

2. KROK

Nastrouhané plátky ponořte do studené vody, ve které je dvakrát až třikrát properte. Poté je přendejte do jiné mísy s vodou na dalších 5 minut. 

Poznámka: Následně bramborové plátky položte, jeden vedle druhého, na bílý ubrousek a přikryjte je dalším ubrouskem, který z nich vysaje vodu. 

3. KROK

V pánvi rozehřejte olej a chipsy smažte na mírném ohni přibližně 5 minut, dozlatova. 

Tip: Po usmažení chipsy nechte okapat nebo je položte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.

4. KROK

Domácí Lays rozdělte na tři části a ochuťte je solí, černým pepřem se solí a červenou paprikou.

Poznámka: Takto připravené chipsy vám vydrží v uzavřené nádobě až jeden týden.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: My Lockdown Rasoi

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů