Domácí Lays se solí a kořením - postup přípravy
Milujete-li chipsy, máme pro vás skvělý tip na recept, díky kterému si je budete moci připravit kdykoliv si vzpomenete. Domácí Lays jsou křupavé a můžete si je dochutit dle vlastního vkusu.
Ingredience
Brambory oloupejte a na struhadle je nakrájejte na tenké plátky.
Tip: Ze dvou brambor vytvořte hladké plátky a ze dvou dalších brambor nastrouhejte vroubkované chipsy.
Nastrouhané plátky ponořte do studené vody, ve které je dvakrát až třikrát properte. Poté je přendejte do jiné mísy s vodou na dalších 5 minut.
Poznámka: Následně bramborové plátky položte, jeden vedle druhého, na bílý ubrousek a přikryjte je dalším ubrouskem, který z nich vysaje vodu.
V pánvi rozehřejte olej a chipsy smažte na mírném ohni přibližně 5 minut, dozlatova.
Tip: Po usmažení chipsy nechte okapat nebo je položte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Domácí Lays rozdělte na tři části a ochuťte je solí, černým pepřem se solí a červenou paprikou.
Poznámka: Takto připravené chipsy vám vydrží v uzavřené nádobě až jeden týden.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: My Lockdown Rasoi