Čtverce z listového těsta se smaženými jablky a vařenou smetanou

Další 2 fotografie
Další 2 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
75 minut
ČAS VAŘENÍ
30 minut
NÁROČNOST
Snadná

Čtverce z listového těsta se smaženými jablky a vařenou smetanou - postup přípravy

Listové těsto je zázračná surovina. Můžete ho koupit v obchodě a doma dozdobit jakoukoliv lahodnou surovinou a získáte neuvěřitelně chutné dezerty, které vypadají jako z dílny mistra cukráře. Pochlubte se svým uměním a připravte přátelům neuvěřitelně snadné, zato však božské čtverce plněné jablky a smetanovým krémem.

Listové těsto rozprostřete na pracovní plochu a vlnitým rádýlkem (případně kráječem na pizzu) ho rozkrájejte na 12 velkých čtverců. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem, povrch pomažte mlékem a vložte do trouby péct při 180 °C po dobu 20 minut.




Čtverce se během pečení nafouknou do výšky. Nechte je vychladnout a ostrým nožem každý čtverec podélně rozkrojte.

Umyjte jablka, oloupejte z nich slupku, zbavte je jadřinců a pokrájejte dužninu na malé kostičky.

Na kamnech rozehřejte pánev s 50 gramy másla a vhoďte na ně pokrájená jablka, která smažte, dokud nezezlátnou a nezprůhlední. Během smažení k nim přisypejte cukr a skořici a důkladně promíchejte.

Smažená jablka rozdělte na spodní polovinu rozpůlených čtverců.

Do mísy nalijte smetanu, přidejte cukr a elektrickým šlehačem ji vyšlehejte do polotuhé pěny. K té pak přidejte vařenou smetanu či vanilkový pudink a pokračujte ve šlehání tak dlouho, dokud nezískáte jednolitou směs.

Smetanový krém naplňte do zdobicího sáčku a vytvořte z nich vrstvu vlnovek na jablečné směsi na každém listovém čtverci. Na krém pak položte vrchní část rozkrojeného čtverce.

Hotové listové „sendviče“ vyrovnejte na tác a přes sítko je zasypejte moučkovým cukrem.

Podávejte s velikou chutí a se šálkem voňavého čaje nebo kávy.

Dobrou chuť.

Video postup krok za krokem

Galerie

Další 2 fotografie
Další 2 fotografie
Co si myslíte o receptu?
5/5 (82%) 189 hlasů
Nahlásit chybu
136 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt