Domácí lučina jen z 5 ingrediencí - postup přípravy
Domácí lučina je zdravá, jednoduchá a plná svěží chuti. Skvěle se hodí na pečivo, do salátů i dezertů a její výhodou je absence konzervantů a dalších přidaných látek.
Ingredience
Mléko nalijte do hrnce a přiveďte ho k varu. Jakmile se na mléku vytvoří škraloup, mléko promíchejte, osolte ho a přidejte do něj vinný ocet.
Pokračujte ve vaření, za stálého míchání, další 3 minuty a poté směs sceďte. Syrovátku vložte do mísy, ve které ji rozmixujte společně s rozpuštěným máslem a zakysanou smetanou.
Domácí Lučinu skladujte ve vzduchotěsné nádobě, v lednici a co nejdříve ji spotřebujte.
Tip: Pomazánku můžete podávat s oblíbeným pečivem nebo ji přidat do salátů nebo dezertů.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ich koche zu Hause