Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí lučina jen z 5 ingrediencí

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 6 minut

Domácí lučina jen z 5 ingrediencí - postup přípravy

Domácí lučina je zdravá, jednoduchá a plná svěží chuti. Skvěle se hodí na pečivo, do salátů i dezertů a její výhodou je absence konzervantů a dalších přidaných látek.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mléko nalijte do hrnce a přiveďte ho k varu. Jakmile se na mléku vytvoří škraloup, mléko promíchejte, osolte ho a přidejte do něj vinný ocet. 

2. KROK

Pokračujte ve vaření, za stálého míchání, další 3 minuty a poté směs sceďte. Syrovátku vložte do mísy, ve které ji rozmixujte společně s rozpuštěným máslem a zakysanou smetanou. 

3. KROK

Domácí Lučinu skladujte ve vzduchotěsné nádobě, v lednici a co nejdříve ji spotřebujte. 

Tip: Pomazánku můžete podávat s oblíbeným pečivem nebo ji přidat do salátů nebo dezertů. 

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Ich koche zu Hause

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů