Domácí majonéza hotová za pouhých 30 vteřin - postup přípravy
Toto je neuvěřitelně jednoduchý, úspěšný a rychlý recept na domácí majonézu. Připravíte ji během pouhých 30 vteřin bez velkého úsilí a námahy. Chutná přitom skvěle a budete přesně vědět, co obsahuje. Tento recept je určen na dochucení salátů. Pokud ji chcete použít na jiné pokrmy, snižte množství soli na ½ lžičky soli nebo méně.
Ingredience
Studené vejce rozklepněte do vysoké nádoby určené pro tyčový mixér. Dejte pozor, abyste zachovali celý žloutek. Přidejte sůl, hořčici, vychlazený rafinovaný slunečnicový olej a citronovou šťávu. Nyní do této směsi ponořte tyčový mixér. Samotným mixérem zakryjte povrch žloutku. Dávejte pozor, aby zůstal pod ním.
Šlehejte žloutek po dobu 5 vteřin, dokud neuvidíte, že se tvoří bělavá emulze. Zatím nezvedejte mixér. Poté s ním začněte pohybovat pomalu zdola nahoru a míchejte majonézu dalších 20 vteřin. Musíte získat homogenní a velmi jemnou konzistenci majonézy. Ochutnejte hotovou směs a případně přidejte sůl, hořčici nebo citronovou šťávu podle vlastní chuti.
Majonézu poté jen přesuňte do jiné nádoby a použijte ji k dochucení salátů nebo ji přidejte do jiných pokrmů, pokud použijete menší množství soli. Pokud jí použijete celou lžičku, myslete na to při solení pokrmu, do kterého majonézu přidáte, abyste jídlo neměli přesolené.
Jak vidíte, příprava domácí majonézy není vůbec složitá a může se jednat o levnější verzi této pochutiny. Velkou výhodou je příznivá cena celé majonézy, její úžasná chuť a především fakt, že přesně znáte použité suroviny. Nemusíte se obávat, že majonéza obsahuje konzervanty nebo jakoukoli chemii. Navíc bude chutnat mnohem lépe než kupovaná omáčka. Přejeme dobrou chuť!