Domácí malinový sirup jen ze 3 surovin - postup přípravy
Domácí malinový sirup připravíte jednoduše, jen ze 3 ingrediencí a za pár minut. Překvapí svou chutí a univerzálností, jelikož se hodí do nápojů i k přípravě dezertů.
Ingredience
Maliny důkladně očistěte a vložte je do většího hrnce, kde je smíchejte s vodou. Ovoce důkladně promíchejte, vařte 10 minut a poté ho sceďte.
Získanou tekutinu smíchejte s cukrem a směs vařte dalších 10–15 minut. Vzniklým domácím malinovým sirupem naplňte sterilizované sklenice, které zakryjte utěrkou a nechte zcela vychladnout, dnem vzhůru.
Sirup poté skladujte v lednici nebo na tmavém a chladném místě.
Poznámka: Sterilizace sklenic i víček je důležitá, aby nedošlo ke znehodnocení jejich obsahu bakteriemi.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: ЛАЙМ ПЛЮС

