Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí malinový sirup jen ze 3 surovin

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Domácí malinový sirup jen ze 3 surovin - postup přípravy

Domácí malinový sirup připravíte jednoduše, jen ze 3 ingrediencí a za pár minut. Překvapí svou chutí a univerzálností, jelikož se hodí do nápojů i k přípravě dezertů.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Maliny důkladně očistěte a vložte je do většího hrnce, kde je smíchejte s vodou. Ovoce důkladně promíchejte, vařte 10 minut a poté ho sceďte. 

2. KROK

Získanou tekutinu smíchejte s cukrem a směs vařte dalších 10–15 minut. Vzniklým domácím malinovým sirupem naplňte sterilizované sklenice, které zakryjte utěrkou a nechte zcela vychladnout, dnem vzhůru. 

3. KROK

Sirup poté skladujte v lednici nebo na tmavém a chladném místě. 

Poznámka: Sterilizace sklenic i víček je důležitá, aby nedošlo ke znehodnocení jejich obsahu bakteriemi.

4. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: ЛАЙМ ПЛЮС

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů