Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí marshmallows rychle a snadno

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Domácí marshmallows rychle a snadno - postup přípravy

Jemné, pružné, vzdušné a v ústech se samo rozplývá. Takové je domácí pěnové cukroví marshmallow, které dobylo srdce dětí i dospělých z celého světa. A co je nejúžasnější? Že se dá tohle sladké cukroví opékat na ohni, čímž získá jeho chuť a konzistence zcela nový rozměr! Pokud jste dosud opékali komerčně vyráběné marshmalláky, možná jste zjistili, že jsou příliš malé a rychle se spékají. Vytvořte si doma větší – přesně podle svých představ.

Ingredience pro:
10 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:

Želatinu rozpusťte v 60 mililitrech studené vody a nechte nabobtnat.




Jakmile zvětší svůj objem, zahřejte ji v mikrovlnné troubě či ve vodní lázni, ale dejte pozor, aby nezačala vřít.

Malý pekáček vymažte rostlinným olejem a vystelte ji dvojitou vrstvou přilnavé potravinářské fólie, kterou znovu pomažte olejem.

Do kastrůlku nasypejte cukr, vanilkový cukr a sůl a zalijte zbylými 60 mililitry vody.

Promíchejte, položte na kamna a na mírném ohni zahřívejte a míchejte, dokud se cukr úplně nerozpustí. Přiveďte směs k varu, a když se na povrchu začnou tvořit velké bubliny, sirup je hotový a můžete ho odstavit ze sporáku.

Roztavenou želatinu vyšlehejte elektrickým šlehačem tak, aby se proměnila v bílou pěnu.

Pak tenkým proudem přilévejte do želatiny cukrový sirup a přitom pokračujte ve šlehání celkem asi 8 až 10 minut, dokud se směs nezmění v nadýchanou bílou pěnu.


Pokud chcete, můžete ji částečně nebo celou obarvit potravinářským barvivem.

Výslednou hmotu přelijte do připraveného pekáčku a zbytky ze stěn misky seškrabejte stěrkou. Hmotu v misce zabalte fólií, kterou byl pekáček vyložen a vložte alespoň na 6 hodin do ledničky (nebo třeba přes noc).

V misce smíchejte kukuřičný škrob a moučkový cukr.

Vyndejte marshmallow z ledničky a nakrájejte ho na kousky.

Ty obalte v prášku ze škrobu a cukru.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů