Domácí marshmallows rychle a snadno - postup přípravy
Jemné, pružné, vzdušné a v ústech se samo rozplývá. Takové je domácí pěnové cukroví marshmallow, které dobylo srdce dětí i dospělých z celého světa. A co je nejúžasnější? Že se dá tohle sladké cukroví opékat na ohni, čímž získá jeho chuť a konzistence zcela nový rozměr! Pokud jste dosud opékali komerčně vyráběné marshmalláky, možná jste zjistili, že jsou příliš malé a rychle se spékají. Vytvořte si doma větší – přesně podle svých představ.
Ingredience
Želatinu rozpusťte v 60 mililitrech studené vody a nechte nabobtnat.
Jakmile zvětší svůj objem, zahřejte ji v mikrovlnné troubě či ve vodní lázni, ale dejte pozor, aby nezačala vřít.
Malý pekáček vymažte rostlinným olejem a vystelte ji dvojitou vrstvou přilnavé potravinářské fólie, kterou znovu pomažte olejem.
Do kastrůlku nasypejte cukr, vanilkový cukr a sůl a zalijte zbylými 60 mililitry vody.
Promíchejte, položte na kamna a na mírném ohni zahřívejte a míchejte, dokud se cukr úplně nerozpustí. Přiveďte směs k varu, a když se na povrchu začnou tvořit velké bubliny, sirup je hotový a můžete ho odstavit ze sporáku.
Roztavenou želatinu vyšlehejte elektrickým šlehačem tak, aby se proměnila v bílou pěnu.
Pak tenkým proudem přilévejte do želatiny cukrový sirup a přitom pokračujte ve šlehání celkem asi 8 až 10 minut, dokud se směs nezmění v nadýchanou bílou pěnu.
Pokud chcete, můžete ji částečně nebo celou obarvit potravinářským barvivem.
Výslednou hmotu přelijte do připraveného pekáčku a zbytky ze stěn misky seškrabejte stěrkou. Hmotu v misce zabalte fólií, kterou byl pekáček vyložen a vložte alespoň na 6 hodin do ledničky (nebo třeba přes noc).
V misce smíchejte kukuřičný škrob a moučkový cukr.
Vyndejte marshmallow z ledničky a nakrájejte ho na kousky.
Ty obalte v prášku ze škrobu a cukru.
Dobrou chuť.