Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kakaový dort s vanilkovou náplní zvaný Spartakus

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Kakaový dort s vanilkovou náplní zvaný Spartakus - postup přípravy

Jemný kakaový piškot prokládaný nadýchaným vanilkovým pudinkem: to je skvostný dort zvaný Spartakus, který si zamilují všichni. Tento zákusek se doslova rozplývá na jazyku, přesvědčte se. Příprava vám nezabere mnoho času.

Ingredience pro:
10 porcí

Těsto

Náplň

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si připravte náplň. V hrnci si vyšlehejte mléko spolu s vejci, hladkou moukou, kukuřičným škrobem, vanilkovým cukrem, moučkovým cukrem a dejte vařit na střední plamen. Průběžně směs míchejte metličkou do zhoustnutí.




Pak krém sejměte z plotny a nechte zchladnout. V závěrečné fázi do něj zašlehejte změklé máslo.

Nyní si k ruce vezměte menší rendlík s nepřilnavým povrchem a v něm rozmíchejte vejce spolu s máslem, mlékem, moučkovým cukrem, jedlou sodou, medem a kakaovým práškem. Všechny ingredience zahřejte na středním plamenu a promíchejte. Nakonec do směsi vsypte polohrubou mouku a vytvořte jakési odpalované těsto.

To nechte zchladnout a následně rozdělte na pět stejně velkých dílů.

Z každého z nich vyválejte plát o rozměrech cca 20 x 25 cm a pečte v předehřáté troubě při teplotě 200 °C asi pět minut.

Upečené kakaové pláty nechte zchladnout.

Posléze je promazávejte důkladně vanilkovým pudinkem.

Naskládejte nakonec všechny na sebe a dort přelijte polevou z hořké čokolády a dvou lžic slunečnicového oleje.

Přes servírováním nechte zákusek tuhnout v lednici několik hodin.

Přejeme dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů