Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí mátový sirup bez cukru

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 23 minut

Domácí mátový sirup bez cukru - postup přípravy

Domácí mátový sirup je osvěžující a chuťově originální. Můžete ho použít k přípravě nápojů, k vytvoření zmrzliny nebo jiných dezertů. Výhodou receptu je absence cukru.

Ingredience pro:
8 sklenic
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do vody vložte stévii a přiveďte ji k varu – potrvá to přibližně 3 minuty. Po této době ke stévii přidejte snítky máty a bylinky vařte dalších 10 minut pod pokličkou. 

2. KROK

Následně hrnec z tepla odstavte a nechte ho 24 hodin stát na chladném místě. Poté šťávu z bylinek proceďte do jiného hrnce a vmíchejte do ní citronovou šťávu. 

3. KROK

Hrnec položte na sporák a tekutinu přiveďte k varu. Domácí mátový sirup vařte na mírném ohni 5 – 10 minut a poté jej vlijte do sterilizovaných sklenic, které uzavřete víčky.

Poznámka: Tento recept je koncipován pro vytvoření 8 sklenic sirupu o objemu 300 ml.

4. KROK

Sklenice vložte do hrnce se dnem vyloženým utěrkou, zalijte je vodou až po víčka a vařte je 10 minut. 

Poznámka: Domácí mátový sirup skladujte na chladném a temném místě. Můžete ho přidávat do vody, čaje, nebo ho můžete použít k výrobě zmrzliny či jiných dezertů.

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Obżarciuch

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů