Domácí mléčná čokoláda jen z 5 ingrediencí - postup přípravy
Domácí mléčná čokoláda je velmi chutná a neodolatelně krémová. Recept je tak jednoduchý a rychlý, že už vám bude připadat zbytečné kupovat čokoládu z obchodu.
Ingredience
Ve vodní lázni rozpusťte kakaové máslo, do kterého vmíchejte moučkový cukr. Poté přidejte kakaový prášek a nakonec sušené mléko. Celý proces potrvá přibližně 6 minut.
Tip: Chcete-li, můžete do směsi vmíchat ¼ lžičky vanilkového extraktu.
Směs vlijte do nádoby od mixéru a mixujte ji, na nejvyšší stupeň po dobu 3–5 minut. Vzniklou směs nalijte do formy na čokoládu, kterou vložte do mrazáku na 1 hodinu.
Po této době domácí mléčnou čokoládu z formy vyjměte a užijte si její jemnou texturu a lahodnou chuť.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: My Lockdown Rasoi