Domácí nanuk s čokoládovou polevou - postup přípravy
Až ochutnáte tento domácí nanuk, už nebudete chtít ten z obchodu. Je jemný a zdobí ho úžasně lahodná čokoládová poleva, kterou si rychle zamilují dospělí i děti.
Základ
Poleva
Smetanu šlehejte, dokud nezíská tuhou konzistenci a poté do ní vešlehejte kondenzované mléko. Směs nalijte do formy na nanuky s připravenými dřívky a vložte ji na 2–3 hodiny do mrazáku.
Na závěr připravte polevu, smícháním rozpuštěné čokolády s olejem, ve které nanuky obalte.
Tip: Čokoládu rozpustíte v mikrovlnné troubě nebo vodní lázni během 2 minut.
Po zaschnutí polevy můžete domácí nanuk ihned podávat.
Poznámka: Takto připravená osvěžující pochoutka může vydržet v mrazáku i několik týdnů.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Nejlepší jídlo zde

