Domácí nanuky s čokoládovou polevou - postup přípravy
Teplé počasí již dorazilo a s ním je neoddělitelně spjata i pochoutka v podobě smetanových nanuků obalených v čokoládě. Tyto si jednoduše a levně připravíte doma.
Nanuky
Čokoládový obal
Do hrnce nalijte 450 ml mléka a přidejte do něj sušené mléko a cukr. Vše důkladně promíchejte metličkou. Dejte hrnec na zapnutý sporák a na menším plameni směs za občasného míchání ohřívejte. Kukuřičný škrob smíchejte zvlášť s 50 ml mléka a promíchanou směs přilijte do hrnce. Nyní již za stálého míchání vařte do zhoustnutí.
Poté směs přelijte do nádoby a nachystejte si formy na nanuky. Naplňte je a zakryjte alobalem, do kterého udělejte dírky na dřívka. Do každého nanuku zasuňte dřívko a dejte je všechny zatuhnout do mrazáku na 8 hodin. Následně připravte polevu rozpuštěním čokolády ve vodní lázni a přelijte ji do vysoké sklenice.
Formu s nanuky dejte do trochy teplé vody na 25 sekund. Poté každý nanuk vytáhněte a obalte v čokoládové polevě. Pokud chcete, přidejte do ní nasekané opražené arašídy a až poté v ní obalujte nanuky. Můžete ihned podávat. Dobrou chuť!