Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jak nechat rychle změknout máslo z lednice

Jak nechat rychle změknout máslo z lednice - postup přípravy

Známe to asi všichni. Ráno by si člověk rád namazal máslo na chleba, ale když jej vytáhne z lednice, je to téměř nemožné. Máslo je tuhé, nepoddajné, špatně se krájí a namazat jej rovnoměrně na pečivo prostě nelze. Nejste zdaleka jediní, kdo podobné potíže řeší, dokonce se stejnou věcí trápí lidé na celém světě.

Ingredience pro:
1 porce
Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Máslo se konzumuje skutečně ve většině krajin světa a všichni vědí, jak nepříjemné je mít tuhé máslo, když potřebujete změklé. Tento šéfkuchař proto přišel s velmi zajímavou a snadnou vychytávkou. Už nikdy vás tuhé máslo trápit nebude, teď jej zvládnete během několika minut přivést do stavu, kdy je dostatečně měkké, abyste jej pohodlně namazali na krajíc chleba.

2. KROK

Jak postupovat?

Je to velmi snadné a budete potřebovat jen skleničku. Máslo si vybalte z obalu a položte jej na talířek. Do skleničky si mezitím nalijte horkou vodu a nechte sklo pár minut prohřát. Ujistěte se, že vaše sklenička se hodí i na horkou vodu a nepraskne. Poté vodu vylijte a skleničku přiklopte na kostku másla. Nechte pár minut odstát a sundejte. Nyní máte máslo krásně změklé, a to zcela bez práce a s minimem času. Tak už jen vezměte nůž a pusťte se do mazání.

3. KROK

Jak je to možné?

Tento trik je vlastně velmi jednoduchý, ale trvalo docela dlouho, než na něj někdo přišel. Když skleničku nahřejete horkou vodou, udrží i nadále poměrně velké množství tepla, které potom v krátkém čase předá máslu na talířku. Výhodou je, že takto se zahřeje pouze horní vrstva másla, kterou potřebujete namazat, ale vnitřek zůstane tuhý a nehrozí tedy, že by se máslo začalo vlivem častého rozpouštění a tuhnutí dříve kazit.

4. KROK

Vyzkoušejte tento chytrý trik doma a uvidíte, že vaše rána už budou snadná a snídani nebo svačinu si připravíte během chvilky. Už nikdy se nebudete muset s tuhým máslem trápit. Nezapomeňte tento chytrý trik říct i vašim známým, aby také mohli využít jeho výhody.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů