Domácí nugátové pralinky - postup přípravy
Čokoláda a nugát jsou vynikající kombinace. V podobě jednoduchých domácích pralinek si je zaručeně zamilujete, ať už je připravíte jako cukroví na Vánoce, nebo jen tak pro radost.
Ingredience
Na polevu
Sušenky v mixéru rozdrťte na co nejjemnější kousky. Dejte je do mísy, přidejte kakao, zamíchejte a přilijte slazené kondenzované mléko. Vše dokonale promíchejte, aby se utvořila hutná lepivá hmota.
Z hmoty pak udělejte kuličky, můžete je i trochu zmáčknout, aby byly jako bochánky. Tvar a velikost je z velké části na vás.
Ohřejte smetanu ke šlehání a poté v ní rozpusťte čokoládu. Do ní pak kuličky namočte a nechte je hodinu v lednici ztuhnout. Zbytek čokoládové polevy dejte do cukrářského pytlíku s malým otvorem, vytvořte na vrchu pralinek jednoduchý vzor a nechte ztuhnout.