Domácí perník s kokosem - postup přípravy
Po pořádném obědě by mělo zbýt i místo na chutný dezert, na jeho přípravu ovšem není vždy čas. S perníkem ale nic nezkazíte a vaše menu bude díky němu kompletní, a to i přes jeho jednoduchou přípravu; za recept vděčíme paní Lence Sedláčkové.
Ingredience
Na ozdobu
Vejce rozklepněte a oddělte bílky od žloutků. Bílky následně vyšlehejte se špetkou soli do tuhého sněhu. V další míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, kypřicí prášek do perníku a vanilkový cukr. Následně přidejte žloutky, rostlinný olej a vlažnou vodu. Na závěr jemně stěrkou vmíchejte vyšlehaný sníh z bílků.
Plech vymažte máslem a těsto do něj nalijte, dejte ho do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte cca 20 minut. Po vytažení rozkrojte perník na kostky, každou potřete marmeládou a libovolně zasypejte strouhaným kokosem. Dobrou chuť!