Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí pletýnky se solí a kmínem

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Domácí pletýnky se solí a kmínem - postup přípravy

Voňavou snídaní s domácími pletýnkami podle receptu od paní Katky Sojkové vykouzlíte pro svoji rodinu příjemné ráno každý den.

Ingredience pro:
6 kusů
+ -

Těsto

Kvásek

Na potření

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Z poloviny kostky droždí, vlažného mléka a cukru vytvořte ve větší míse kvásek. Nechte ho na teplém místě pod utěrkou kynout.

2. KROK

Po vykynutí kvásku k němu přidejte ostatní suroviny, ze kterých pečlivě vypracujte hladké těsto. Nechte ho alespoň hodinu na teplém místě kynout.

3. KROK

Po vykynutí těsto rozdělte na 6 částí (případně více, pokud chcete, aby pletýnky byly menší) a vytvarujte z nich pletýnky. Položte je na plech vyložený pečicím papírem.

4. KROK

Poté je potřete vajíčkem rozšlehaným s trochou mléka a dejte je do předehřáté trouby na 180 °C. Pletýnky pečte po dobu zhruba 30 minut, dokud nebudou dozlatova.

5. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů