Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí rohlíky se sádlem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 90 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Domácí rohlíky se sádlem - postup přípravy

Pokud si chcete pochutnat na opravdu čerstvém křupavém rohlíku, je nejlepší si je upéci doma. Recept na chutné rohlíky se sádlem nám poskytla paní Irena Scholtzová.

Ingredience pro:
1 porce

Na těsto

Na posyp

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Smíchejte vlažnou vodu s kvasnicemi a nechte vzejít kvásek. Přidejte k němu ostatní ingredience a zadělejte těsto. Zpracovávejte ho, dokud nebude hladké a nelepivé. Velmi dobře vám může pomoci robot nebo pekárna na chleba. Přikryjte ho utěrkou a nechte asi hodinu kynout.

2. KROK

Vykynuté těsto rozdělte na 8 až 10 bochánků a nechte je znovu kynout asi půl hodiny až hodinu. Poté z nich udělejte trojúhelníky, které srolujte ke špičce do rohlíku. Dejte je na plech vystlaný pečicím papírem, ale musí mezi nimi zůstat místo, a nechte je 20 až 30 minut kynout.

3. KROK

Poté rohlíky postříkejte vodou a podle chuti je posypejte hrubou solí, mákem nebo kmínem. Pečte je v troubě předehřáté na 200 °C, dokud nebudou hezky zlatavé. Nechte je vychladnout a můžete konzumovat.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů